Pro Privacy Phone reviews

Na een lange aanloopfase door eigen uitstelgedrag nu echt superblij!

8 april, 2024

Omdat ik enorm achter de ‘filosofie’ van Proprivacy sta, hab ik afscheid genomen van m’n jarenlange ervaring met de i-phone. Dat was even wennen, ik was verre van meteen bevriend met m’n nieuwe aanwinst. Dankzij prima geschreven handleidingen en snelle reactie op m’n vragen via de mail kwam ik een heel eind, maar toch (en dat ligt aan mij!) was ik er nog niet helemaal in thuis. Toen heb ik een Pro Privacy consult afgesproken. Daarin werd enorm veel uitgelegd en aangepast in de indeling van de mappen werk-persoonlijk, kreeg ik diverse nieuwe privacy-veilige apps erop, werden diverse praktische hobbels opgelost enz. enz. En nu ben ik BLIJ! Er is oneindig veel mogelijk, alleen moet je het even weten/ er de tijd voor nemen. Door de geweldige support van Proprivacy (mail, telefonisch) en met alle handleidingen en nieuwsbrieven met info over updates e.d. zou ik iedereen aanraden om over te stappen!

Avatar for Angelique
Angelique

Antwoord van proprivacy.io

Hi Angelique, dank voor je leuke review! We zijn blij dat we je hebben kunnen helpen!

Wat een opluchting!

5 april, 2024

Het is best al lang bekend dat apple en google ons bespioneren en dat voelt niet prettig bij het gebruik van hun tech. Toch vond ik overstappen moeilijk, van de iphone waar ik al heel lang aan gewend ben, naar een android. De video’s en het Privacy Platform hebben geholpen om wegwijs te worden in de basics, maar wat mij echt heeft ‘overgezet’ is het persoonlijke consult bij Ernad, waar ik al mijn vragen kon stellen en meteen opgelost kreeg. Aanrader!

Avatar for Astrid Zenit
Astrid Zenit

Super blij van IPhone over naar GrapheneOS

4 april, 2024

Ik had er lang over na gedacht en heb verschillende opties overwogen. Ik ben heel blij met deze keuze. Het is wel een heel groot verschil met mijn Iphone, geen plug & play. Met de instructies op het platform is zeker heel goed te doen. Wat mij heeft geholpen om rustig aan stap voor stap de basis instellingen te doen, dit lukt je in 1 á 2 uurtjes. De rest heb ik in de loop van de week beetje bij beetje gedaan, langzaam aan begin je dan te begrijpen hoe je telefoon/privacy werkt. De eerste week ook nog mijn Iphone bij me gehad voor het geval je iets nodig hebt wat je nog niet op je nieuwe telefoon hebt, zo als een parkeer app!

Echt een aanrader als je je privacy waardeert.

Avatar for Daniel vd oud.
Daniel vd oud.

Antwoord van proprivacy.io

Bedankt voor je leuke review Daniel!

Top!!!

31 maart, 2024

Eindelijk overgestapt naar een Snowden telefoon….en het voelt top!!! (Had ik eerder moeten doen!!) Het is als met cash betalen….anoniem zijn

Service en alles eromheen heel klantvriendelijk en laagdrempelig…geweldig

Avatar for jeannine
jeannine

goed geholpen

30 maart, 2024

Als digibeet was het een hele drempel om de stap naar deze telefoon te maken. Heb hem een jaar laten liggen. Toen de jongens van Pro Privacy gemaild en voor een zeer schappelijk prijsje bij hen op kantoor 1 op 1 een uitstekende introductie en opstart hulp gehad. Had ik dat maar eerder gedaan. Nu ben ik er mee vertrouwd aan het worden. Komt helemaal goed. Echte toppers.

Avatar for Bram de Jeu
Bram de Jeu

Hulp bij installeren Android Auto.

29 maart, 2024

Wesley en Ernad, bedankt voor jullie assistentie bij het activeren van app op de telefoon t.b.v. navigatie in de auto. Op jullie locatie in Utrecht.

Avatar for Willem Pieterman
Willem Pieterman

prettig contact, erg leerzaam, en effectieve hulp

29 maart, 2024

Omdat ik zelf bijzonder onhandig ben met het installeren van de nodige techniek was het consult met de heren van proprivacy voor mij een onmisbare schakel om voor mij de techniek bruikbaar te krijgen.

Avatar for Michiel
Michiel

van Apple naar proprivacy telefoon

22 maart, 2024

Tja een grote verandering is het wel van een Apple telefoon naar een Proprivacy. En toch heb ik er geen spijt van. Ik voel me er beter en veiliger bij. Alle toepassingen die ik wil gebruiken zijn ook op deze telefoon. De aangeboden ondersteuning ervaar ik als prima. Dus ja het is de investering waard.

Avatar for Annelies
Annelies

Geweldig geholpen

22 maart, 2024

Na wat strubbelingen met mijn phone is het door de mannen van proprivacy allemaal goed gekomen en hebben ze me keurig en uitgebreid geholpen. Dank jullie wel!!

Avatar for cornelis
cornelis

mooie telefoon en duidelijke uitleg

18 maart, 2024

ik heb vorige week de telefoon opgehaald,spannend omdat het toch een iets andere is als je wss bent gewend,maar het valt echt enorm mee,en het is een heel vernuftig uitgedachte telefoon,en ook de uitleg erbij was top(wel een aanrader!).

Avatar for Joris
Joris

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je mooie review Joris, goed om te horen dat je tevreden bent!

goede keus

24 februari, 2024

ik liep al heel lang met de gedachte om dmv deze telefoon een begin te maken met afstand te nemen van deze controle maatschappij. de aanschaf en het andere omgaan met was even aanpassen maar nu heb ik gemerkt dat het allemaal goed is gegaan. merk geen echt verschil omdat ik voornamelijk bel en sms en af en toe benaderd wordt met whatsapp. als ik het even niet snap of kan begrijpen dan mag ik en ga ik bellen om uitleg en hulp. de medewerker/helper is heel geduldig en hulpvaardig. de introductie en video’s zijn goed en duidelijk. ik lees steeds de uitleg over als ik iets zoek en pik zo h.e.e.a op. er is veel aandacht om steeds de info aan te passen en aan te vullen. toch is dit een heel andere materie maar ik ben tevreden dat ik de stap heb gezet. laat je niet tegen houden door de veelheid van deze nieuwe benadering. de maatschappij is ook aan het veranderen en ik probeer mijn eigen inzichten te volgen.

Avatar for corrie
corrie

Geslaagde overstap naar privacy vriendelijk alternatief

22 februari, 2024

Ik heb de gekozen voor de Pixel Pro 7.

Toestel voldoet naar mijn mening aan alle eisen van een high end phone (snelheid, kwaliteit camera, batterij duur).

Gebruik van Graphene OS vind ik intuitief, maar je merkt soms wel de gevolgen van ontwerp keuzes waar privacy voor gebruiksvriendelijkheid gaat. Een voorbeeld is het aan en uit moeten zetten van microfoon en camera. Zelf ben ik blij met de controle, maar ik kan me voorstellen dat het ook als irritant kan worden ervaren.

Voor bijna alle apps die ik gebruikte heb ik een privacy vriendelijker alternatief gevonden of ze aan de praat gekregen in de sandbox omgeving. De uitzonderingen (basic fit, abn credit card) lijken te maken te hebben met de VPN verbinding. Het is goed om te realizeren dat het gebruik van VPN connecties en routing via het Tor network privacy voordelen heeft, maar door de backend ook wel eens als verdacht ervaren wordt (hierdoor kan het zijn dat een app uit “veiligheids” overwegingen niet werkt).

De service en het pro-privacy platform zijn super. Toch blijft overstappen en los komen van Big Tech diensten een investering die je moet (willen) doen. Verhuizen kost tijd en energie.

Ik denk dat de telefoon toegankelijk is voor een groot publiek, mits je bereid bent om te investeren in privacy (hier een daar wat uitzoeken en accepteren dat hier en daar privacy invloed heeft op het gebruiksgemak).

Avatar for Johan Muskens
Johan Muskens

Antwoord van proprivacy.io

Hoi Johan,

Bedankt voor de mooie review. Leuk om te horen dat je een goede ervaring hebt met de Pro Privacy Phone.

Fantastische ervaring met ProPrivacy.

21 januari, 2024

Nadat ik de trotse eigenaar werd van de proprivacy telefoon was het aanvankelijk voor mij toch lastig om mijn nieuwe proprivacy telefoon te installeren ondanks de prachtige uitgebreide informatie op het privacy platform. Dat ligt niet aan het platform maar aan mij. Ik ben al redelijk op leeftijd en analfabeet wat betreft internet en telefoon techniek en alle gebruikelijke vakjargons. Na per email hulp gevraagd te hebben kreeg ik na 15 min. antwoord van Ernad en werd ik uitgenodigd als ik dat wilde om naar Utrecht te komen om mij persoonlijk te helpen, dat zou binnen ongeveer 1 a 1,5 uur moeten kunnen. Ik kon meteen de volgende dag komen. Ruim 2,5 uur heeft Ernad voor mij uitgetrokken om mij te helpen en alle vragen te beantwoorden, met zoveel geduld en aandacht en liefde om voor mij van de telefoon een succes te maken. Wesley kwam ook nog even persoonlijk kennis maken. Ik heb gemerkt dat het voor hen heel belangrijk is dat de mensen goed met de telefoon kunnen werken.Zij willen een topproduct afleveren. Omdat het overzetten van de contacten van mijn oude naar mijn nieuwe telefoon niet ter plaatse kon worden gedaan omdat ik moeilijkheden had met mijn iCloud hebben we dat de volgende dag nog telefonisch gedaan, eerst Wesley en daarna Ernad echt fantastisch. Ik gebruik nu mijn telefoon en vind hem fantastisch, zelfs voor mij heel gebruiksvriendelijk. Het privacy platform is heel uitgebreid. De video’s op het platform vind ik voor mijzelf een beetje snel gaan maar dat zal wel komen omdat ik het allemaal niet zo snel kan volgend. Op het platform worden ook steeds nieuwe updates geplaatst. Ik kan iedereen die nog twijfelt om de telefoon aan te schaffen adviseren het gewoon te doen.

Avatar for Annemiek Schep
Annemiek Schep

Antwoord van proprivacy.io

Hoi Annemiek,

Bedankt voor je review! Blij om te horen dat je een goede ervaring hebt gehad en dat je met de telefoon aan de slag kunt.

Topservice

20 januari, 2024

Omdat ik ronduit op veel vlakken een digibeet ben, had ik mijn, een jaar geleden, aangeschafte Snowden telefoon al een jaartje werkeloos op de plank liggen. Hoewel Proprivacy de telefoon gebruiksklaar had ingericht en daarnaast een duidelijke aanvullende instructie op hun site, was ik na enkele succesvolle acties in deze instructie de weg kwijt. Dat lag niet aan Proprivacy, maar puur aan mijn gebrekkig begrip van de basic IT taal. Ik besloot contact met hen op te nemen en direct maakten zij een afspraak twee dagen later om naar hun lokatie te komen. Daar werd ik ontvangen door een vriendelijke medewerker, die mij even later ging helpen met zaken als het plaatsen van apps op mn Snowden telefoon en .. …. op de juiste plekken van de telefoon dwz het “privé” gedeelte en het “werk” gedeelte. Heb daar samen met de medewerker zo’n drie uur om de tafel gezeten. Na dit consult zei de medewerker tegen mij, dat ik altijd contact op kon nemen voor aanvullende vragen. In het kort gezegd, dit bedrijf met allemaal jonge medewerkers heeft een bedrijfspolicy, waar slechts relatief weinige ondernemers kunnen tippen. En nu kan ik eindeljjk mn Snowden telefoon echt gaan gebruiken, al moet ik eerst ff eraan wennen om van ios naar adroid over te stappen. Maar dat is simpelweg een kwestie van leren en het is me alles waard om van die boeven van Apple afscheid te nemen. Dus ik raad Proprivacy iedereen aan!

Avatar for Marco Speelman
Marco Speelman

Antwoord van proprivacy.io

Hoi Marco,

Dank voor de leuke review! Blij om te horen dat je nu goed overweg kan met de telefoon.

Ondersteuning door Ernad

19 januari, 2024

Ernad heeft me op kantoor geweldig goed geholpen met de ProPrivacy telefoon. Hij was heel behulpzaam. Als ik vragen had, b.v. om iets te laten installeren dan ging hij meteen aan het werk. Hij heeft veel apps voor me geïnstalleerd. Ernad is heel geduldig en legt het goed uit. De sessie duurde zelfs een stuk langer dan was afgesproken. Ik ben er zeer tevreden over.

Avatar for Hans van Woerkom
Hans van Woerkom

Antwoord van proprivacy.io

Hoi Hans,

Leuk om te horen dat je een goede ervaring hebt gehad bij ons op kantoor!

Prima service en dienstverlening

19 januari, 2024

Fijn dat juliie de klanten op de hoogte houden met de nieuwste ontwikkelingen en een goede dienstverlening cq ondersteuning bieden bij onduidelijkheden of problemen. Ga zo door! :))

Avatar for Ger
Ger

Behulpzaam, vriendelijk en kundig

15 januari, 2024

Wesley en Ernad, super bedankt.

Blijf vooral zo oprecht van hart. Ik als leek voel toch gewoon serieus genomen door jullie.

Ff 1 x naar utrecht en mijn telefoon kon ik nu echt gaan gebruiken.

Bedankt mannen, ga zo door.

Mvg Jof

Avatar for Joffrey
Joffrey

Praktische hulp

13 januari, 2024

Na de telefoon gekocht te hebben, bleek dat ik niet echt met de telefoon aan de slag kon. Dat lag vooral aan mijn (technische) vaardigheden. De oplossing bleek heel simpel. Ik nam contact op en kon langskomen om alles werkend te krijgen met een persoonlijke uitleg. Dat is gelukt! en geeft mij vertrouwen dat ik de telefoon echt kan gebruiken. Wanneer er een probleem is bel ik op of kan ik langskomen. Ideaal!

Geen enkele reden dus om deze telefoon niet aan te schaffen.

Avatar for Angelique
Angelique

Goede prestatie voor een mobiel

10 januari, 2024

De Pixel 7 die ik heb ontvangen werkt zoals beloofd. Over de software en Graphene OS hebben jullie duidelijke informatie gegeven, waarin alle relevante instructies glashelder zijn.

Alle big tech apps die je gebruikt kun je allemaal met een druk uitschakelen, wat naast zijn privacyvriendelijkheid ook gemakkelijk en energiebesparend is.

Software is perfect. Mobiel heeft goede opslag en dankzij insular functioneert die virtueel als twee mobieltjes in één. Werking is snel dankzij minimalisering van bloatware, en dat zie ik meteen terug.

Ik geef deze 5 sterren, omdat op dit moment deze mobiel softwarematig veelzijdig is. Enig feedforward dat ik wil meegeven is dat het goed zou zijn om in de toekomst een eigen mobiel te ontwerpen, die de duurzaamheid- en modulariteit van Fairphone heeft, en tegelijkertijd net als Google Pixel de mogelijkheid heeft om Graphene OS toe te passen.

Avatar for Alexander
Alexander

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen Alexander, bedankt voor je review! GrapheneOS is wel het eigen hardware bezig geweest, maar dit is een behoorlijke uitdaging. We houden het in de gaten.

Vrijheid

9 januari, 2024

Met deze telefoon heb je een stukje vrijheid teruggevonden.

Alleen dat idee al geeft te denken ,hoe vrij wij zijn met al de controlesystemen , ( overheden laat ons met rust)

Quote: ik ben klaar met het controle systeem (overheden), maar het systeem is nog niet klaar met jou.

De snowdenphone help.

Avatar for Rich
Rich

Antwoord van proprivacy.io

Bedankt Rich!

Een doordachte mobielgebruiker

9 januari, 2024

Mooie telefoon jongens! Maar daar kwam ik pas achter toen ik anderhalve week na de ontvangst de doos uitpakte en de telefoon goed bekeek. Omdat ze vlak voor de kerstdagen is geleverd, had ik het veel te druk om er voor te gaan zitten. Ik heb nu meer tijd maar nog doe ik het stap voor stap. Ik ben nog bezig met de uitleg door te nemen en wil niets overhaast doen. Ik gebruik dus nog mijn “oude” mobiel, terwijl ik de Snowden Phone verken en klaarmaak voor uiteindelijk gebruik. Ik ben erg te spreken over de gebruikersvriendelijk van de telefoon en de duidelijke (video) uitleg. Eerst de PPP goed doornemen en dan op naar een tablet.

Het gaat goed komen.

Avatar for ladybird
ladybird

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, bedankt voor de leuke review Ladybird!

Ervaring Snowden phone

2 januari, 2024

Mijn ervaring met de telefoon is na twee maanden gematigd positief.

Ik had een andere privacy-vriendelijke telefoon, maar die beviel helemaal niet. Het werkte allemaal erg moeizaam.

Deze Snowden telefoon werkt veel beter!

Voor een paas apps kostte het wat moeite om ze aan de praat te krijgen en ik moet nog erg wennen aan het gebruik van de apps op de twee verschillende plaatsen.

Ik merk dat Vanadium zo goed als alles blokkeert, erg jammer. Ik doe nu bijna alles met Brave.

Helaas zijn er een paar apps die helemaal niet werken, ook als ik alle beveiligingen uitzet. Geen idee hoe ik dat moet oplossen.

Het is goed te merken dat sommige ¨mainstream” apps gemakkelijk te vervangen zijn door alternatieve apps.

Avatar for Harm van Meurs
Harm van Meurs

Antwoord van proprivacy.io

Hi Harm, dank voor je review! We hebben je nog niet gesproken via mail/telefoon. We nemen contact met je op, wellicht dat we die 4 sterren naar de 5 kunnen krijgen!

Top telefoon

28 december, 2023

Ik ben erg blij met mijn Snowdenphone. Moest best even wennen in het begin, maar er is veel informatie beschikbaar via de portal met filmpjes en gebruiksaanwijzingen. De ondersteuning is verder ook top,vragen worden snel en kundig beantwoord. Een absolute aanrader de Snowden phone van proprivacy.io!

Avatar for Dave
Dave

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen, dank voor je beoordeling Dave!

Privé en privacy

22 december, 2023

Afspraak gemaakt op locatie Utrecht.

Enige toelichting , uitleg ,en zelfs installeren VPN. Op m’n snowdenphone.

Ik vond het echt goed , super.

Gelijk ook nog een tablet besteld, prettig werken / filmpjes kijken.

Wel in het algemeen heeft de smartphone een veel te grote impact ( verslavend) minder gebruik geeft mij meer vrijheid !!! ( en privacy😉)

Bernard en Wesley bedankt.

Vrijheid=privacy

Privacy = vrijheid.

Avatar for James
James

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen James, bedankt voor je review!

Fantastische service maakt dat mijn Snowden telefoon héél goed en veilig werkt !

13 december, 2023

Ik kan iedereen de zeer goed beveiligde smart phone aanraden ! Het is in het begin omschakelen van de Iphone, vanwege meerdere omgevingen op de telefoon naar een Android omgeving. Nadat mijn defecte accu snel werd vervangen samen gezeten met Ernad om de mobiel goed in te richten en de nodige apps toe te voegen. Ook zijn de online handleidingen erg goed en duidelijk, naast het privacy platform !

Avatar for René Kaptein
René Kaptein

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, bedankt Rene!

Persoonlijk gesprek

9 december, 2023

Fijn geholpen met een aantal ‘losse eindjes’ in een persoonlijk gesprek op locatie. Je kunt ze werkelijk alles vragen en ze installeren het ter plekke.

Avatar for Florence
Florence

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen, bedankt Florence!

Goede handleidingen en een fijn consult

8 december, 2023

Als gebruikers van de Snowden Smartphone bevelen wij ProPrivacy van harte aan. De service van Wesley en Ernad is uitermate goed en de contacten verlopen erg prettig. Zij hebben goede handleidingen en het platform informeert eveneens ruimschoots. Daarnaast vonden wij het echter ook nog fijn om voor een consult naar Utrecht te gaan voor een goede afstemming van apps en privacy protectie. Er is dus van alles mogelijk. De twee heren hebben ons zeer deskundig en “to the point” begeleid. Met veel dank daarvoor. Frans

Avatar for Frans
Frans

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen Frans, bedankt voor je review!

Tot nu toe

5 december, 2023

Het was voor mij flink wennen bij de overschakeling met een ander denkstramien. Zelf ben ik niet erg technisch, mijn vriend gelukkig wel. We kregen vlot antwoord op vragen (telefonisch), vragen per mail idem. Voor een aantal dingen reisden we naar Utrecht, alles was zo gepiept. En ze hielden niet op te zeggen: heb je vragen: mail of bel ons, gewoon doen. Het zijn gedreven luitjes. Staan open voor op- en aanmerkingen, ook zij kunnen nog dingen leren. Platform, introductie, ze blijven schaven en verbeteren.

Avatar for Marleen
Marleen

Antwoord van proprivacy.io

Bedankt voor de leuke review Marleen!

Snowden telefoon en geweldige begeleiding

4 december, 2023

Mannen van het eerste uur…(ook dames uiteraard als die er zijn)

Ik heb bijna een jaar een Snowden telefoon en voor een 67 jarige krullenbol, was het een enorme uitdaging die telefoon aan het werk te krijgen.

Eindeloos geduld en je hersencellen gebruiken. Maar ook een bepaalde onzekerheid, of je je beveiliging niet om zeep helpt met allerlei instellingen.

Ik ben met jullie handleidingen begonnen en ik zit inmiddels met een hele grote glimlach alle instructies te volgen.

Dit is voor dombo’s als ik een enorm feest.

Lekkere uitleg in Jip en Janneke taal en symbolen die je ook direct herkend.

Ik heb maar 1 woord voor….GEWELDIG. Jullie maken een enorme ontwikkeling door. Indrukwekkend hoe je aan zo’n avontuur bent begonnen, allerlei interviews geeft/ uitleg enz bij de nieuwe media en dan al die telefoons programmeren.

Ik ben 37 jaar ondernemer geweest, en weet wel een “beetje” wat ondernemer zijn, inhoud.

Ik ben heel enthousiast over jullie en jullie producten.

Warme groeten van een groot fan,

Avatar for Paul de Goede
Paul de Goede

Antwoord van proprivacy.io

Super leuk om te horen Paul! Hier doen we het uiteindelijk voor! Privacy is een mensenrecht wat voor iedereen beschikbaar hoort zijn.

ProPrivacy team is enorm toegewijd en hulpvaardig!

2 december, 2023

Moest even wennen aan de telefoon en de apps die als alternatief geadviseerd worden. ProPrivacy’s support is gelukkig fantastisch, het platform is een bron van informatie en bij vragen wordt je snel en goed geantwoord. Ben enorm dankbaar voor dit initiatief en de organisatie’s toewijding.

Avatar for Mirjam
Mirjam

Antwoord van proprivacy.io

Leuk Mirjam, goed om te horen! Dankje.

even wennen - en daardoor ook inzicht gevend!

29 november, 2023

Deze Snowden telefoon is een fijne telefoon om mee te werken.

Door mijn nieuwe baan ben ik stap voor stap me aan het verdiepen in de werking van de telefoon.

Het geeft me absoluut een fijn gevoel, dat mijn telefoon weer van mij is.

De privacy die je er mee krijgt is absoluut een voorwaarde om als vrij mens je te kunnen bewegen in een wereld die steeds dwingender wordt. De handleiding is gebruiksvriendelijk, maar werkt net even anders dan anders. Het is met alles wat je nieuw wilt leren: je moet er even de tijd voor nemen en daarna gaat het als vanzelf. Een aanrader voor de bewuste mens!

Avatar for bernou karten
bernou karten

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen berdou, dank voor je review!

Eerste ervaring

29 november, 2023

De telefoon zelf is prettig en niks op aan te merken, gewoon een android.

Het gebruik is wel even wennen, twee profielen en alles opnieuw installeren, daar ben je een tijd mee bezig.

Wat je wel krijgt is dat je meer inzicht krijgt in alle app s en trackers van de app.

Bij mij werkt alles nu en mijn werkprofiel kan ik aan en uit zetten wanneer ik wil.

Er zijn twee dingen waar ik nog mee zit en wat ik nog niet heb opgelost.

1. Bij betaling van een bestelling via mijn telefoon met ideal ziet de app niet mijn bank en kan ik niet betalen (denk dat dat ligt aan jet tor netwerk)

2. Bij parkeren ziet de parkeerapp. (Anwb, easypark ed) niet mijn locatie terwijl die wel aan staat.

Ik ik ben nog op zoek naar een alternatief voor facebook.

Al met al ben ik blij met deze telefoon en maak ook andere mensen geintresseerd en ik probeer steeds meer apps te gebruiken van F-droid.

Avatar for Theo van de Ven
Theo van de Ven

Antwoord van proprivacy.io

Damk voor de review Theo! Je vragen handelen we via de mail af. We nemen contact met je op!

Ondersteuning

1 november, 2023

Ik ben erg goed geholpen op het kantoor in Utrecht. Ik ben daar bijna 3 uur bijgestaan om mijn Snowden Smartphone weer up to date te krijgen en tips deze goed te gebruiken. En natuurlijk alle links die ik op de website terug kan zoeken.

Een aanrader om over te stappen naar een Free and opensource besturingssysteem

Avatar for Jasper
Jasper

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, dank Jasper!

Het werkt!

29 juli, 2023

Blij met de Snowden telefoon, werkt perfect dankzij de goede service, handleidingen etc.

Avatar for Sandra
Sandra

Antwoord van proprivacy.io

Leuk Sandra bedankt!

Ik ben er erg blij mee!

26 juli, 2023

In het begin was het even puzzelen omdat ik problemen had met aurora. Maar na een mailtje met support kreeg ik het wel voor elkaar met de juiste handleidingen. Ik heb zelf een computer op linux en ik had een smartphone op android, dus ik ging er uiteindelijk vlot doorheen. Ik moest wel even wennen aan het van te voren inschakelen van de microfoon als ik iemand ga bellen, want dat wil nu soms nog weleens mis gaan. Dan horen ze mij niet, maar ik hen wel en dan denk ik….oh ja…de microfoon staat nog uit.

Heerlijk ook dat werkprofiel. Dat staat bij mij weinig aan. Over het algemeen als ik een uitnodiging krijg om een app te installeren die bijvoorbeeld via google play gedownload moet worden dan vraag ik aan de ontwikkelaar rechtstreeks of via een contactpersoon of ze de app ook beschikbaar willen maken voor F-droid met een korte uitleg dat mijn telefoon op GrapheneOS draait en dat dit de toekomst is.

Google heb ik in de sandbox en whatsapp daar doe ik niet aan. Ik heb inmiddels al vele vrienden zover gekregen dat ze zijn over gestapt op session. Proton gebruikte ik net als session ook al op mijn andere telefoon, dus die overstap verliep ook soepeltjes.

Avatar for Ciska V.
Ciska V.

Antwoord van proprivacy.io

Leuke review Ciska. Leuk ook dat al zoveel vrienden overgestapt zijn op Session! Goed bezig.

Fijne telefoon met een goede service

22 juli, 2023

Ik heb nu 2 weken de pixel 6a. In het begin was het even zoeken, maar met de goede uitleg van zowel het platform als de persoonlijke uitleg is het helemaal niet zo moeilijk als ik dacht. In tegenstelling tot enkele reviews die ik van te voren gelezen had. Ik kom van iphone af, dus je levert wel iets van gebruikgemak in. Loop nog toch een paar kleine dingetjes aan maar ik weet zeker dat ik die krijg opgelost, met of zonder hulp. En daarnaast, het doel heiligt het middel, zeker in dit geval. Prima telefoon (met op sommige gebieden zelfs fijner ala iphone vind ik) zeer goede service van zowel Ernad als Wesley en ik zou het iedereen aanraden.

Avatar for Nathalie
Nathalie

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen dat het zo goed gaat Nathalie. Dank voor je review!

Prima apparaat, heel tevreden

19 juli, 2023

Na een tijdje van uitvinden en wennen heb ik inmiddels mijn oude telefoon dan toch terug gezet naar fabrieksinstellingen en heb ik mijn Pixel6a met GrapheneOS in gebruik genomen.

Voorheen had ik me al aangewend om mijn smartphone niet meer mee te nemen als ik van huis ging. Daardoor miste ik regelmatig de mogelijkheid om een foto te maken. Dat was echt jammer. Maar ik zag dat als de prijs die ik moest betalen voor mijn privacy. Nu ik deze beveiligde telefoon heb, neem ik hem weer mee als van ik van huis ga: werkprofiel, bluetooth, mic en cam uitzetten en gaan. In dat werkprofiel zitten nu mijn ‘risico apps’. En fijn dat er zo’n goede camera in dit toestel zit. Daar ben ik heel blij mee. Met het werkprofiel uitgeschakeld kun je in je privéprofiel nu toch gewoon alle basale zaken doen, zonder dat je bang moet zijn dat alles je volgt. Met het werkprofiel uit gaat de batterij ook véél langer mee. Regelmatig haal ik 3 dagen na een volledige laadbeurt. Als je veel video’s of muziek aanzet is de batterij uiteraard sneller leeg.

Wat ik op de Pixel6a eerst wel miste, is de mogelijkheid om er een bedrade headset op aan te sluiten. Er zit namelijk geen 3.5 mm jack aansluiting op en daar had ik even niet op gelet toen ik ‘m bestelde. Dit heb ik opgelost met een USB-C naar 3.5mm jack adapter (Baseus) Dat werkt prima. Je stopt het plugje van je headset in de female kant van de adapter en het andere uiteinde in je telefoon en je kunt luisteren zonder dat je bluetooth aan hoeft. Zelfs de start/stop knop die aan mijn headset-draad zit werkt gewoon. (Daardoor hoef je niet je toestel op te diepen als je het geluid even wilt stopzetten)

Tot slot: ik heb de support (per mail) nog niet echt nodig gehad, de veelgestelde vragen en de video’s gaven me tot nu toe net de juiste antwoorden. De video’s waren soms wel op een wat oudere versie van de software gemaakt, waardoor ik betwijfel of minder ervaren mensen daar goed doorheen komen. Maar dan kunnen ze altijd nog even apart contact opnemen. Ik denk dat er altijd wel een oplossing komt als ik de overige recensies zo lees.

Mijn telefoon en ik zullen het verder prima met elkaar kunnen vinden de komende jaren, zo is mijn verwachting.

Avatar for Jan
Jan

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Jan. Goed dat je je werkprofiel zo vaak uitschakelt, dit kan zeker schelen voor je accu! Tegenwoordig werken we met handleidingen (in plaats van video’s), dus alles is up-to-date!

Even wennen, maar dan heb je ook wat

16 juni, 2023

Ik heb de telefoon nu ruim een half jaar en heb hem eerst volledig ingericht en uitgetest, voordat ik (na 3/4 maanden) mijn simkaart erin heb gedaan, en hem echt in gebruik heb genomen. Dit was niet perse nodig, maar mijn eigen keus, omdat ik hem gelijk zo privacy-vriendelijk mogelijk wilde inrichten, en niet achteraf weer allerlei dingen moest aanpassen (vooral WhatsApp verplaatsen is niet makkelijk).

Ik heb regelmatig gemaild met Wesley, die waarschijnlijk soms gek van mij werd, maar bijna altijd vrij snel een antwoord terugstuurde.

Omdat ik de telefoon zo privacy-vriendelijk mogelijk wilde inrichten, heb ik gekozen voor meerdere profielen en minder apps in het werkprofiel om alles zoveel mogelijk gescheiden te houden.

Alleen als ik echt meldingen moet ontvangen van een niet privacy-vriendelijke app plaats ik die in het werkprofiel.

Ik heb de profielen voorzien van icoontjes zodat ik kan zien welk profiel actief is, en snel de keuze kan maken voor een ander profiel.

Een nadeel van de profielen (maar ook het werkprofiel) is dat de bestanden en klembord afgescheiden zijn. Dat is even wennen. Om snel bestanden uit te wisselen tussen profielen gebruik ik Internxt, en als alternatief voor het klembord gebruik ik Standard Notes. Duurt paar seconden langer, maar werkt prima.

Eén nadeel die ik wel vervelend vind is dat de (opgeslagen) Wifi niet automatisch wordt ingeschakeld, als je de instelling “wifi automatisch uitschakelen” gebruikt. Dit kost mij onnodig data als ik het even vergeet in te schakelen als ik thuis kom. Hopelijk komt daar nog een oplossing voor.

Avatar for Mieke
Mieke

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je uitgebreide review Mieke! Gek worden we zeker niet, klanten helpen is onze passie!

Mooi toestel en systeem

6 juni, 2023

Omdat alles werkt op Android, met een OS dat goed ondersteund, is de werking net zo goed/makkelijk als mijn “gewone” toestel hier voor.

Na een opstart via de video, één en ander op het afgeschermde island-gedeelte gezet, dus dat moet goed komen.

Eerst kon ik niet bellen, maar dat bleek een te voortvarend uitzetten van opties van mijzelf en is opgelost.

Ik krijg alleen geen notificaties van Whatsapp op het scherm (wat een reden om deze telefoon aan te schaffen was, omdat dit een veel gebruikte methode blijft, maar dan afgeschermd), dus daar moet ik nog achter komen.

Verder is die Pixel 6 een mooi toestel, geen problemen mee en daar kan ik nog wel een tijd mee vooruit, zeker met alle updates.

De ondersteuning is tot nu toe ook goed, al heb ik nog maar één vraag gehad en die is goed afgehandeld

Avatar for B. van Ginkel
B. van Ginkel

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je leuke review B.!

Snowden phone ervaring

30 mei, 2023

Na een paar weken gebruik kan ik vertellen dat ik heel erh blij ben met de smartphone. GrapheneOS is geen hele grote overstap vind ik als je Android gewend bent. Nu vond ik de introductie video soms wel iets te snel gaan want ik heb de indruk dat Wesley soms een tussenstap overslaat en dan vraag je je soms af hoe komt ie nu weer in dat scherm. Nu ben ik voldoende ervaren dat ik het scherm wel vind maar dat kan wel iets beter voor de beginnelingen.

Is eigenlijk de enige reden dat ik geen 5 sterren geef want verder is alles super geregeld. Als je wat videos hebt bekeken wordt het je wel duidelijk dat je de apps die in het privacy platform staan rustig op je personal space kan installeren en voor apps die daar niet bijstaan, je die het best op je eiland (werk omgeving) kan zetten. Het privacy platform is overigens duidelijk en ik vind er alle info dit ik maar kan wil.

Ik heb op dit moment geen ideeen ter verbetering maar ik ben dus super blij met mijn telefoon. Bedankt aan Wesley en zijn team!

Avatar for Eise Boelens
Eise Boelens

Antwoord van proprivacy.io

Hi Eise, dat is exact de reden dat we nu met handleidingen werken (inc. schermvideo’s), dit kan iedereen op zijn eigen tempo lezen/kijken. Bedankt voor je leuke review en je nuttige feedback!

Ik ontdek steeds meer mogelijkheden

25 mei, 2023

Ik heb deze telefoon nog steeds niet in gebruik. Ik wil eerst alle ins en outs weten, daarom lees ik alles en bestudeer ik elke video. Ik zie de ontelbare mogelijkheden van deze telefoon en leer er steeds beter mee om te gaan. We zullen dit nodig hebben voor nu en in de toekomst.

Avatar for Chris
Chris

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Chris!

Goede veilige telefoon.

25 mei, 2023

Ik ben een super snelle iPhone 11 gewent, dus het is even wennen met het Android-systeem op mijn Pixel 7. Ik ben wel al twee weken bezig met het installeren, ik vorder langzaam door herhaaldelijk de video’s te bekijken. Een persoonlijk mondelinge ondersteuning zou mij wel helpen denk ik. Als die mogelijkheid er was desnoods tegen betaling zou ik er zeker gebruik van maken. Het toestel is prima, klein minpuntje is de batterij capaciteit die was met mijn iPhone beter. Overall ben ik tevreden dat ik de deze telefoon aangeschaft heb. En ik heb ook vertrouwen dat Wesley en zijn team er aan blijven werken om het systeem zo optimaal en veilig mogelijk te kunnen gebruiken. Bijzonder knap hoe zij deze telefoon met dit veilige systeem op de markt gebracht hebben.

Avatar for Willem Pieterman
Willem Pieterman

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je leuke review Willem. We bieden overigens de mogelijkheid om op kantoor langs te komen. Even contact opnemen via het contactformulier op de website.

Machtig mooi systeem

21 mei, 2023

Heb de telefoon nu een paar weken in bezit. Graphene OS went vlug.

Bijzonder om er achter te komen hoe veel rechten je anders ongewenst aan Google geeft.

Ook het introductie-video werkt goed en is duidelijk.

Nu Windows nog inruilen tegen een Linuxdistributie.

Prima!

Avatar for Anoniem
Anoniem

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, bedankt voor je review!

Meer dan een nieuwe mobiele telefoon

18 mei, 2023

De aanschaf is ook de start in het gebruik van mobiel en internet op een privacy vriendelijke manier, dus het gaat stap voor en met veel overwegingen (Ik ben zestig en heb het druk, jammer genoeg :). Hoe ver moet ik gaan, wat kan ik wel doen, waar zit het verlies van privacy.

Mooi operating syteem, prettige layout, etc. Fijn in het gebruik.

Heb moeite om in de aurora store apps te vinden en met het openen van een sessie en wat andere dingetjes. Ik moet whatsapp en signal nog registreren, want SMS is niet beschikbaar (ter verificatie).

De overstap van een iPhone met cloud gebruik bij alle Big Brothers, naar een meer lean en mean gebruik van “internet” is nog in volle gang.

Nog niet alles lukt, dus heel blij met de komst van Ernad, hoewel ik super onder de indruk ben van Wesley, werkelijk mooie en duidelijke uitleg.

Blij deze stap genomen te hebben. Heb voor mezelf nog wat vragen, bijvoorbeeld, “wordt mijn iphone een mobieltje voor alleen zakelijk gebruik, zodat ik gebeld kan worden?” ” Wil ik altijd, waar ik ook ben, al mijn werk apps (Teams, Sharepoint, werk Email, etc) onder hand bereik hebben?” Of moet ik mijn digitale leven eenvoudiger inrichten?

Hoe zit het met gebruik van laptop? Ik ga me blijvend verdiepen in digitale privacy.

Dank voor jullie goede werk!

Hartelijke Groeten.

Avatar for Mike Bell
Mike Bell

Antwoord van proprivacy.io

Bedankt voor je review Mike! Voor de overige opmerkingen nemen we even contact op via de mail.

lekker rustig

9 mei, 2023

heerlijk mijn nieuwe telefoon, ik ben er eens even goed voor gaan zitten, ik had enige angst om eraan te beginnen. ik ben niet zo’n ict wonder zeg maar. ik denk dat ik de video een x of 10 bekeken heb in totaal. but i didt it! best trots op me zelf. ik kreeg het advies om klein te beginnen ik kon dan altijd nog voor een grotere en snellere gaan. dit heb ik in de wind geslagen en ben gewoon voor de pixel 6 pro gegaan, je went er maar aan dacht ik. en het went snel kan ik vertellen en wat ben ik er blij mee. ik ga gerust op pad wetende dat ik iedere winkel in kan gaan zonder dat ik bang hoef te zijn dat ik gevolgd wordt of wat dan ook. aangezien ik onbeperkt internet heb staat wifi eigenlijk standaard uit. oke orbot is wat langzaam maar komt er ook. facebook instagram staan er niet op die heb ik nog op mijn oude telefoon en die ligt altijd thuis. en dat is wel eens even saai inderdaad als je ergens moet wachten maar ook lekker rustig. new pipe is wel een goede vervanger van you tube dus vermaak ik me wel mee. Android was mij al bekend dus het besturen was geen enkel punt. alles in de Fdroid store is een goede vervanger. Het bijgeleverde beschermplaatje past helaas niet aangezien de telefoon afgeronde kanten heeft. wat ik hier op het platform eigenlijk wel mis is een forum waar gebruikers elkaar kunnen helpen en tips en adviezen kunnen delen. maar misschien komt die er in de toekomst nog wel eens. ik ben in ieder geval een zeer tevreden gebruiker!

Avatar for Astrid Beekhuiszen
Astrid Beekhuiszen

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Astrid! Bedankt voor je leuke uitgebreide review.

Hulde voor Wesley en z’n team

22 maart, 2023

Mijn eerste ervaring was zeer positief.

Met behulp van de introductie video had ik al snel in de gaten hoe het besturingssysteem werkt.

Als ik met de telefoon bezig ben voel ik meer gemoedsrust en dat is heel fijn, wetende dat

er niet gespioneerd kan worden door de staat en of bigtech.

Jullie leveren een prima product en de bergeleiding is top.

Een absolute aanrader voor iedereen die z’n privacy serieus neemt.

Avatar for Jeroen
Jeroen

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, bedankt Jeroen!

De regie weer in eigen handen

17 maart, 2023

De stap nemen en de regie weer in eigen handen hebben.

De eerste momenten met je nieuwe smartphone is wel even wennen. Gelukkig is daar een heldere instructievideo die je stap voor stap mee neemt bij het installeren.

Als je dan eenmaal de achterliggende gedachtegang onder de knie hebt is het systeem helder en logisch opgebouwd. Mochten er dan toch nog vragen zijn, dan bieden de vervolg video’s op het platform de uitkomst.

Zelf vond ik de overstap vergelijk met de overstap van bv een iphone naar een android telefoon. In het begin is het onwennig maar na een aantal weken ben je niets anders meer gewend!

Met het graphene OS heb je de regie weer in eigen handen. Geen voorgeïnstalleerde apps die je niet kunt verwijderen, geen verplichte accounts om te kunnen functioneren en zelf kunnen bepalen wat voor functies aan en uit staan.

Kortom je hebt de regie in eigen handen in plaats van een slaaf te zijn van de BigTech!

Avatar for Jho
Jho

Antwoord van proprivacy.io

Geweldig Jho, bedankt voor de review!

Nog steeds aan het wennen.

16 maart, 2023

Ben een dummy op het gebied van een Android-smartphone maar kon de introductie video redelijk goed volgen.

Volg nu netjes de video uitleg hoe de smartphone zo optimaal mogelijk in te richten en dat lukt me aardig. Soms wel wat problemen van de vingervlugheid bij de uitleg maar je kunt gelukkig altijd weer terugkijken.

Momenteel aan het wachten op de volgende video presentaties.

Avatar for Piet Peters
Piet Peters

Antwoord van proprivacy.io

Ha Piet, dank voor je review!

Goede ondersteuning

14 maart, 2023

Door de instructieve video’s op de website raak je snel vertrouwd met de telefoon.

Avatar for Kees
Kees

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Kees, bedankt!

even wennen nog niet helemaal uit maar komt wel

22 januari, 2023

kon alleen oude whatsapp berichten niet meer erbij zetten ,dus schoon begin .heb wel 2 maande oude telefoon ernaast gehouden omdat ik nogal wat apps miste bij instal.Zocht op website naar apps van fdroid maar niet gevonden die lijst.

Ik denk over een tijdje helemaal 1 te zijn en privacy happy te zijn.

Avatar for Bas
Bas

Antwoord van proprivacy.io

Je vindt het platform tegenwoordig met een grote knop rechtsbovenin (als je ingelogd bent). Bedankt voor je review!

Gemoedsrust

10 januari, 2023

Na ontvangst van telefoon( toch nog vlot ontvangen) aan de gang. Filmpje was redelijk duidelijk voor me . lastig is dat ik nog niet op de site kan komen voor extra info en uitleg.Daarom nog geen outlook en andere handige apps gedownload , app voor csmera , app voor t weer , enz. Natuurlijk wil ik niets verkeerds instaleren , enige uitleg zou handig zijn.

Verder werkt de telefoon uitstekend ( signal , zonder sim kaart , alleen op WF) natuurlijk wil ik meer gebruiksgemak. Enz. Toch sl erg tevreden mee , wek nog met vervolg dus.

R.V.

Avatar for Richard
Richard

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, dank Richard!

Ik ben er blij mee!

10 januari, 2023

De overgang naar deze telefoon viel me heel erg mee. Het is soms even wennen wanneer iets aan/uit staat. De enige app waar ik nu nog mee aan het worstelen is OsmAnd. Ik krijg ondanks alle pogingen die ik gedaan heb geen geluid uit die app. Dat is lastig met navigeren. Verder ziet het er prima uit.

Omzetten van oude apps was geen probleem. Was ook meteen een moment alle overbodige apps meteen op te ruimen.

Avatar for Michel
Michel

Antwoord van proprivacy.io

De instructies om geluid te krijgen bij OsmAnd staan op het Pro Privacy Platform. Dank voor je review!

Het is even wennen!

3 januari, 2023

Heb nu ruim 2 weken mijn snowden phone binnen. Het configureren met behulp van de introductie video verliep zonder problemen. De introductie video gaat soms wel wat snel, maar terugkijken helpt. Het is wel even wennen, maar het geeft wel rust en je gaat nu veel functioneler en bewuster om met je telefoon.

Avatar for halvard
halvard

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je review Halvard!

Goeie service, top telefoon voor zover ik nu kan beoordelen

27 december, 2022

De telefoon is netjes en compleet thuisbezorgd. Alleen was het handig geweest, als vooraf was aangegeven, dat Google geen lader bijlevert, maar na een bezoekje aan een telefoonwinkel was dit snel opgelost en had ik mn lader. Ook mooi, dat de telefoon is voor-geinstalleerd, scheelt een hele hoop gedoe. De telefoon ziet er verder gelikt uit.

Vooraf geef ik aan dat ik niet echt digi onderlegd ben, dus bij problemen kijk ik eerst naar mezelf. Bovendien ben ik al vele jaren een Iphone (ios) gebruiker, dus is het ff wennen aan de androidsoftware.

Ik moet dus een beetje wennen aan de nwe Android Snowdenphone. Ben nog steeds dingen aan het uitzoeken/uitvinden. En ik ga steeds meer ervaren, dat het toestel best wel gebruiksvriendelijk is. Gisteren heb ik stuk voor stuk al mijn contacten vanuit mn Iphone in de nwe telefoon geklopt. Heel werk, misschien had het makkelijker gekund, dat ligt dan zeer waarschijnlijk aan mij. Ik heb de introductievideo met uitleg tweemaal bekeken, hier wordt duidelijk de werking uitgelegd. Maar zoals eerder aangegeven, ik ben “slow” op digigebied, dus met sommige technische termen heb ik soms moeite. De service vind ik prima. Ik ben dus nog druk bezig met de overgang van de ene naar de andere phone. Misschien wel een nuttig idee, om de gebruikers/nieuwe eigenaren van de Snowdenphone in dezelfde postcode omgeving met elkaar in contact te brengen, om elkaar te helpen bij bepaalde handelingen, wanneer dat wat probleempjes mocht geven. Maar nogmaals, tot nu toe goeie ervaringen en veel uitproberen maar. Sowieso geen spijt van mn nieuwe aanschaf, blij mee.

Avatar for M. Speelman
M. Speelman

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen! Dank voor je review!

gedeelde smart is een onvrije wereld

19 december, 2022

ik heb nu zo’n 4 jaren een apple iphone gebruikt en alle data van me af laten stelen. Voelt alsof ik bij de AA sta met de billen bloot hoe stom ik ben geweest. Ik leer, ben er nog niet, leer iedere dag bij. Vanaf nu ga ik het anders doen. Met de hulp van de medewerkers van Android Privacy hoop ik veel te leren over hoe om te gaan in de vrije digitale wereld met alle sporen die ik overal achter laat. Het is in ons aller belang dat we hier anders mee om leren gaan opdat we een vrije wereld houden. Des te centraler de digitale macht des te onvrijer onze wereld lijkt te kunnen gaan worden. Hoe meer Snowden telefoons om onze data veilig te houden des te vrijer onze wereld zal zijn. Mijn data,mijn zaak. Big Tech bedrijven hebben de laatste 20 jaar het brood van onze tafel gegeten en zijn daarmee de grootste bedrijven geworden in de wereld. Door data te stelen,.. mijn data,zonder mij er ook maar iets voor te geven. Dat kan anders, alleen moet ik me meer gaan verdiepen in hoe daarmee om te gaan want dat gemak, die lakse houding, daar krijgen we een zeer onvrije wereld van. Dus aan de bak!

Avatar for Therry
Therry

Antwoord van proprivacy.io

Ha Thierry, wat een leuke review. Dankjewel! Zo is het, jouw data is van jouw!

Het was even wennen maar dan heb je ook wat!!

8 november, 2022

Het is even vreemd om met een ander besturingsysteem te werken. Maar wanneer je eenmaal gewend bent wil je niet meer anders. De service is perfect daar kunnen andere leveranciers nog wat van leren. Chapeau!!

Avatar for LauDi614
LauDi614

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, dankjewel!

Rust

11 oktober, 2022

Het was even leren hoe ik met de telefoon om moet gaan. Maar nu werkt het vanzelf bij mij.

Ik vind het een prettig idee dat mijn Wifi, mobiel internet, Bluetooth, microfoon en camera uit staan en deze aan zet wanneer ik deze nodig heb. Ook mijn router thuis schakel ik tegenwoordig uit en schakel ik in wanneer ik deze nodig heb. De telefoon geeft RUST! geen pop-ups, piepjes of belletjes. Niet de behoefte om telkens te zien wat er op je telefoon gebeurt.

Ik heb alleen nog een probleem met “OsmAnd”. Navigatie werkt prima maar ik krijg “Gesproken instructies” niet aan.

De instructies op “android-privacy.com” zijn voor mij helder en duidelijk.

Avatar for Michel van Hove
Michel van Hove

Antwoord van proprivacy.io

Ha Michel, dank voor de leuke review! De instructies om geluid te krijgen bij OsmAnd vind je op het Pro Privacy Platform.

Goede ervaringen met retourneren

30 augustus, 2022

Ook ik ben in augustus overgestapt van een Samsung mobiel op Android naar een Pixel mobiel met GrapheneOS als besturingssysteem. Gezien mijn arbeidsverleden ben ik beperkt in het gebruik van mijn mobiel. Hoewel de noodzaak om je data te gaan afschermen mij volkomen duidelijk is, moest ik daardoor na enige tijd toch concluderen dat aanschaf van deze mobiel voor mij een brug te ver was. Vooral de 2 werkomgevingen met 1 TOR netwerk dat steeds overgezet moet worden en alle nieuwe programma’s die je je moet eigen maken, waren voor mij teveel van het goede.

Ik heb daarom contact opgenomen dat ik de mobiel graag wilde retourneren. Ik kreeg daarop te horen dat dit oké was, maar dat ik er ook voor kon kiezen een keer langs te komen om meer uitleg te krijgen + hulp bij het installatie proces. Er is op geen enkele manier druk uitgeoefend om mij te doen afzien van mijn beslissing de mobiel liever te retourneren. Vervolgens is het proces van retourneren tot mijn volle tevredenheid afgehandeld. Alle lof voor Android-pricacy.com voor de uitstekende service. Ik kan dit bedrijf van harte aanbevelen.

Avatar for Peter Nierop
Peter Nierop

Antwoord van proprivacy.io

Wellicht toch tot in de toekomst, toch bedankt voor deze eerlijke review Peter!

Deze review is beperkt vandaar 4 sterren

28 augustus, 2022

Ik kan nog niet alles beoordelen omdat ik geen smartphone gebruiker ben en de bediening nog niet helemaal soepel gaat.

Maar om bij het begin te beginnen, de smartphone is netjes afgeleverd en goed verpakt. Het toestel start goed op en technisch werkt het allemaal. De technische informatie is makkelijk te vinden op de website van GrapheneOS, maar een handleiding of info over de bediening is ver te zoeken. Dat is een verwijt naar Google en niet naar AndroidPrivacy.

Ik heb 3 keer de introductie video bekeken maar dat ging te snel en daardoor heeft het toestel een tijd ongebruikt in de kast gelegen. Ook door tijdsgebrek. Onlangs zag ik echter tot grote vreugde dat de introductie video aangepast is waardoor ik het veel beter kan volgen, dus dat vind ik wel een groot compliment waard.

Ik vind het privacy platform echt geweldig omdat het allemaal goed wordt uitgelegd. Wat ik ook een pluspunt vind is dat er twee omgevingen draaien zodat het voor overstappers ook een goede optie is. Dat is wel een standaard optie van GrapheneOS zelf maar maakt de overstap makkelijker dan een pure Linux telefoon waarbij je alleen alternatieve apps kunt draaien. Deze telefoon maakt het makkelijker om mensen van een standaard toestel af te krijgen.

Verder vind ik de respons via het contactformulier ook erg goed. Ik zou deze telefoon zeker aanraden aan mensen die een nieuw toestel zoeken. Belangrijkste is toch dat het direct uit de doos werkt en de optie om via Aurora apps uit de playstore van Google te kunnen halen want dat is vaak het struikelblok voor mensen.

Samenvattend: Het is een goede en mooie telefoon en alles werkt naar behoren.

Avatar for Jos L
Jos L

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Jos, dank voor je review!

Toppertje

5 augustus, 2022

Alleen Whatsapp omzetten is lastig gebleken. Voor de rest even in de nieuwe modus komen. Nu ben ik eraan gewend. Het geeft een heerlijk gevoel. Mensen die ik over mijn nieuwe telefoon vertel zijn meteen enthousiast. Zeer content dus.

Avatar for F. Lambers
F. Lambers

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen dank F.!

Topper

5 augustus, 2022

Het was even wennen om de microfoon in te schakelen tijdens een gesprek. Het is allemaal even anders, maar ben nu helemaal 1 met het toestel. Ik kan alles doen wat ik eerst ook deed. Privacy en veiligheid is zeer belangrijk. Het stuk over google op blue tiger studio, zet je wel aan het denken. Ik ben trots om hem in mijn bezit te hebben. Grote klasse 🙂

Ben

Avatar for Ben Verschoor
Ben Verschoor

Antwoord van proprivacy.io

Mooi, dankje Ben voor je review!

Oef, oef, even doorzetten

4 augustus, 2022

Mijn motivatie om niets van mijn privéleven ongemerkt meer te delen met allerlei bedrijven en overheden is groot. Mijn digitale kennis is basaal, en tot nu toe geënt op de gelikte en uiterst soepel lopende programma’s en mogelijkheden van Big Tech. Daar hoef je zelf nooit na te denken. Ik ontmantelde mijn oude telefoon en begon vol goede moed aan het installeren van mijn nieuwe Snowden Phone. Direct al merkte ik hoe je vast zit in allerlei digitale systemen zonder welke je je werk niet kunt doen, geen contacten kan maken, onthand bent. Zoals anderen ook meldden in de reviews is het even wennen; het is een andere manier van denken en handelen met deze phone. In mijn geval werkten er appjes niet zoals 2-staps autorisatie. Dat gaf enige paniek. Er was ook nog geen filmpje over. De filmpjes zijn wat mij betreft iets te snel en met te grote stappen; ik kan bijvoorbeeld niet goed bijbenen hoe er geswiped wordt. Ook heel belangrijk lijkt mij een goede uitleg over welke apps op het Island gezet moeten worden en of je dan Orbot uit zet of aan bij het installeren en wannéér je Orbot uit zet of aan. Dus misschien een stappenplan met volgorde. En het verschil tussen Aurora in je werkmodus of Aurora op je bureaublad. Het is even wennen dat je apps niet altijd soepel werken vanwege de VPN-modus (meen ik?). Er wordt geantwoord op de contactformulieren binnen 24 uur, maar 24 uur is lang als er niets werkt. Toch ben ik al met al tevreden, het was erg fijn dat ik je mocht bellen, Wesley! En dat je geduldig was waardoor mijn telefoon nu werkt. Verder wat betreft levering is alles in orde, alleen de zwarte stickers zaten er bij mij écht niet bij (minder belangrijk). Wel een mooi rubberen beschermhoesje!

Veel succes met door ontwikkelen.

Avatar for Roelien
Roelien

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je review Rolien. We hebben je feedback meegenomen in al onze nieuwe handleidingen!

Geweldig!

3 augustus, 2022

Ik ben erg tevreden over de telefoon, waarmee ik nog moet leren om te gaan, het is mijn eerste smartphone! En ook heel erg tevreden ben ik over de service. Wesley is geweldig! Hij is er altijd voor mijn vragen die hij heel snel en compleet beantwoordt, zonder vaktaal die ik niet begrijp, ik hoop voor hem dat niet alle klanten zoveel vragen hebben als ik ;-). En het idee om de smartphone veilig en beschermd te kunnen gebruiken is echt heel fijn. Mijn vriendinnen hier in Frankrijk zouden ook graag een Snowdonphone willen, maar hebben niet zoals ik een Nederlandse vriendin die doorsturen kan, dus ik hoop dat versturen naar Frankrijk ook snel mogelijk zal worden. Ik wens Wesley heel veel succes met de ontwikkeling van zijn bedrijf!

Avatar for Angeline
Angeline

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen dankje Roelien!

Aanrader

26 juli, 2022

Heb de telefoon nu zo’n 3 weken in bezit en deze werkt prima. Had wat kleine probleempjes maar deze zijn snel opgelost dankzij de goede service. Kan deze telefoon iedereen aanraden.

Avatar for Rob
Rob

Antwoord van proprivacy.io

Dankje Rob!

Even wennen, daarna prima!

4 juli, 2022

Ik heb geen verstand van technologie, maar weet wel dat privacy een zeer belangrijk issue is. Dus de Snowden phone gekocht. In het begin was het een beetje wennen maar met de geweldige ondersteuning van Wesley is het allemaal gelukt. Zorgen voor je privacy betekent in het begin dus iets meer moeite doen. Maar het doel heiligt de middelen in dit geval. Aanrader!

Avatar for Geo van Dam
Geo van Dam

Antwoord van proprivacy.io

Mooi Geo, goed om te horen!

De Snowden ("take back control") phone: Veel meer dan een smartphone !

3 juli, 2022

Toen de smartphone voor het eerst op de markt kwam kon je zeggen: “more than a mobile phone”. Van de Snowden phone zeg ik: “more than a smartphone”. De telefoon is tegelijk: 1) een technisch uitstekende (Google) smartphone met alle specs die daarbij horen, en de mogelijkheid alle veelgebruikte apps te blijven gebruiken; 2) het spiegelbeeld van een ‘spionnentelefoon’, namelijk een telefoon die voorkomt dat jij gevolgd wordt door ‘big tech’,overheid, bedrijven, etc.; 3) in combinatie met de instructie-video’s een geweldige les in hoe moderne smartphones werken en communiceren, en wat daar allemaal aan vastzit; 4) via toegang tot het Privacy Platform beschikking over een schat aan informatie over alternatieven voor veel privacy-gevoelige apps, oplossingen en achtergronden, en mogelijkheden tot interactie.

De introductievideo is zeer duidelijk, en bij vragen of problemen volgt snel antwoord. Overstap naar deze telefoon geeft het gevoel van een nieuw begin met meer grip op de digitale wereld en eigen keuze mogelijkheden (“take back control”). Alles bij elkaar een enorme eye-opener. Inmiddels is mijn partner ook zo enthousiast dat ze graag de overstap wil gaan maken van de iPhone naar de Snowden android. Alle lof voor Android-Privacy.com en deze hommage aan Edward Snowden.

Avatar for Peter Engelfriet
Peter Engelfriet

Antwoord van proprivacy.io

Mooi gezegd Peter, dank voor de complimenten!

The Snowden phones: excellent initiative and solution against encroaching privacy violations.

2 juni, 2022

The Snowden phones are an excellent initiative and solution against encroaching privacy violations. It does not take much time to get used to the Snowden phone for Android users. If support is needed the instruction videos are a good line of help and should this not be sufficient I have positive experience with additional email support.

Avatar for Dirk
Dirk

Antwoord van proprivacy.io

Great to hear Dirk! Thanks!

Dit product een avontuur dat ik niemand wil onthouden!

23 mei, 2022

Het toestel laat door zijn specifieke hard en software opbouw precies zien waar de gangbare smartphone en ook de computerfabrikanten hun verborgen trucjes hebben verstopt. De apps die je in de App F-Droid vindt zijn open software apps. Deze veilige apps installeer je in de Privé omgeving. De apps die je in App Aurora vindt zijn de gewone alledaagse, commerciële apps en deze installeer je in de Werk omgeving. De Werk omgeving kan je uitschakelen als je het niet nodig hebt en dat is ook aan te bevelen. De microfoon, camera en de locatie zijn ook uitschakelaar. Dat voelt relax! Ik ervaar het apparaat als erg praktisch en goed doordacht. De vier instructie- videos op de website zijn een welkome informatiebron om de werking van het systeem te begrijpen. Er komen binnenkort meer instructie-video’s bij. Als een vraag of probleem zich aanmeldt waar ik niet uit kom, dan heeft Wesley daar vaak een simpele oplossing voor. Dit alles is een heel andere ervaring dan de standaard voorgekauwde, voorgeprogrammeerde smartphone met beperkte mogelijkheden, waardoor je een robot wordt met op de achtergrond lekkende spyware. Kortom, voor mij is dit product een avontuur dat ik niemand wil onthouden!

Avatar for Jorge
Jorge

Antwoord van proprivacy.io

Bedankt voor je uitgebreide review Jorge!

Prima nazorg

28 april, 2022

Bij een mobiele telefoon mis je te vaak waar je de vraag voor snelle nazorg of hoe je iets moet of instellen moet plaatsen.

Dat is met dit bedrijf zeker niet het geval. Ze hebben een missie en die volbrengen ze op een fijne en prettige manier door ook alle informatie te geven die je nodig hebt.

Geen uren aan de lijn worden gehouden bij een helpdesk, geen dagen of weken wachten, maar een antwoordmailtje met een uitgebreid antwoord met net iets meer info dan je zou verwachten.

Dank voor de tot op heden verleende ondersteuning en blijf het zo doen. Mij heeft hun nazorg in ieder geval blij gemaakt.

Avatar for Rens
Rens

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen Rens, heel leuk!

Een veilig gevoel met horten en stoten

18 april, 2022

Het geeft een goed gevoel veel meer controle te hebben over wat ik met overheden en grote bedrijven wil delen.

De opmars naar “een snowden telefoon helemaal 100% gebruiken”” in het dagelijkse verkeer duurde bij mij ongeveer een maand

dit had te maken met de oude telefoon ontmantelen en functionaliteit stap voor stap migreren naar “Island” of “Mainland” op de nieuwe

Het is wel meer “gepuzzel” dan bij een standaards Andriod OS waar alles op een presenteer blaadje klaar ligt, voorlopig ga ik er van uit dat dit regelrecht te maken heeft met : als je het super gemakkelijk wil dan offer je je privacy op.

Nu ik eenmaal vertrouwd ben met de nieuwe omgeving ben ik zeer content.

Het enige dat bij mij nog niet goed werkt is : handsfree bellen met gebruik van de luidspreker. als je die inschakelt dan wordt de microfoon geblokkeerd en hoort de overkant niks.

gr

Hans

Avatar for Hans
Hans

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Hans, dankje!

Aanrader voor iedereen!

17 april, 2022

Top toestel, heerlijk dat je je ”werk omgeving” kunt uitschakelen. Rust in je hoofd, bespaart batterij en als je er logisch over nadenkt is het ook raar dat al die apps altijd maar aan moeten staan je en overal te volgen bent.

Geen advertenties meer of reclames als je wat heb opgezocht. Met mijn iphone was het zelfs zo dat als we het over olijfbomen hadden er later advertenties binnen kwamen over olijfbomen. Big tech…..

De instructies hadden iets duidelijker gemogen, maar Wesley gaf ook aan dat ze hier nog mee bezig waren dus dat gaat ongetwijfeld goed komen.

Ik wil nooit meer anders, Wesley en zijn team, hartelijk dank!

Avatar for Daan
Daan

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Daan, dank voor je leuke review!

Super goede begeleiding en service.

27 maart, 2022

Ik heb de telefoon inmiddels een paar maanden. Ben er super blij mee. Eindelijk van google af en heb nu privacy, wat eigenlijk de norm zou moeten zijn. In het begin was het wat wennen met een andere lay-out en appstore. Ik ben a-technisch, maar de begeleiding was vriendelijk, geduldig en snel. Binnen korte tijd deed de telefoon alles wat ik wilde. Ook toen de telefoon even niet deed wat ik wilde, was de service snel en functioneerde de telefoon weer top. Kortom een telefoon geschikt voor iedereen!

Avatar for Angela
Angela

Antwoord van proprivacy.io

Leuk Angela, dank voor je review!

Heel erg blij mee!

17 maart, 2022

In het begin was het voor mij erg zoeken met deze telefoon. Ik ben een tijd bezig geweest om ermee vertrouwd te raken. Alles is anders en ik liep tegen de nodige obstakels aan.

Op zich zijn de video’s duidelijk, maar deze gaan voor mij soms te snel. Als je niet opgegroeid bent met apparatuur is dit denk ook lastiger. Met syncthing kwam ik er echt niet uit, maar gelukkig kon ik via de mail al mijn vragen kwijt. Ik kreeg steeds duidelijke antwoorden/ instructies terug en zo ben ik heel goed op weg geholpen! Nu ben ik zover dat ik door heb hoe om te gaan met de telefoon en ben ik uiterst tevreden! De telefoon is geweldig en de ondersteuning is super! Zonder Wesley zijn hulp had ik het waarschijnlijk opgegeven, maar hoe vaak ik ook mail, ik krijg altijd netjes antwoord terug!! Het voelt nu heel fijn (en veilig) om deze telefoon te gebruiken, ik wil niet meer anders! Ik kan het iedereen van harte aanbevelen!

Avatar for Ingrid
Ingrid

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen Ingrid, dank voor je review!

sneller nodig dan gedacht!

7 maart, 2022

Al een paar maanden geleden kocht ik de Snowden smartphone. Dat was niet helemaal zonder reden. Ik weet dat ik vanwege mijn werk het risico loop te worden afgeluisterd. Ik breng best wel gevoelige onderwerpen naar buiten. Los daarvan vind ik dat iedereen het recht op privacy heeft, ook als je zogenaamd niets te verbergen hebt. Toch liet ik de telefoon een tijdje liggen omdat ik niet zo goed wist hoe ik hem in de praktijk moest gaan gebruiken. Ik was toch wel heel erg gewend aan mijn Iphone met open toegang tot social media, Gmail, youtube en andere functies. Maar ineens had ik mijn Snowdenphone sneller nodig dan gedacht. Een paar weken geleden werd mijn systeem gehackt van buitenaf, waarschijnlijk via Meta of Google. Al mijn apparaten, laptop en telefoon, lagen eruit. Zodra ik inlogde met mijn bestaande accounts op een ander apparaat begonnen de problemen opnieuw. Dus ik ben nu met een schone lei begonnen, met een nieuw nummer e-mail en alleen de Signal app. Ik ben super blij dat ik deze optie heb. Het voelt echt superveilig. En ook al is het even wennen, het is echt goed te doen qua functionaliteit. Momenteel gebruik ik zelfs alleen de privé omgeving en laat ik de werkomgeving nog even voor wat die is. Ik ga m sowieso aanraden bij al mijn vrienden! Veel succes met wat jullie doen!

Avatar for Marjolein van Pagee
Marjolein van Pagee

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je leuke review Marjolein!

Fantastisch toestel!

1 maart, 2022

Ben erg blij met de aanschaf van de Pixel 4A. Met recht een ‘smartphone’ voor mij! Even wennen als je van iPhone overstapt naar android, maar het idee achter deze telefoon maakte voor mij alles goed! Bovendien went het erg snel. TOP DUS! De ondersteuning is ook top en dat is zeker zo belangrijk.

Avatar for Raymond
Raymond

Antwoord van proprivacy.io

Geweldig, dank Raymond!

Heel goed alternatief...

23 februari, 2022

Ben heel tevreden met deze mobiel….Heeft wat tijd en energie gekost om alles helder te krijgen, maar het voelt veel veiliger aan. Zijn nog wel wat vragen maar er komt geregeld nieuwe uitleg binnen, waar veel beantwoord wordt…..

Goede alternatieve apps van F-Droid…..

Avatar for Cheta Segijn
Cheta Segijn

Antwoord van proprivacy.io

Geweldig om te horen dank Cheta!

Dé manier om off grid on the grid te zijn!

21 februari, 2022

Eerst vond ik het vrij spannend om af te stappen van Google, maar Big Brother begon toch wel in m’n nek te hijgen. In eerste instantie voelt de Graphene OS als een hele versimpelde versie van wat je normaal krijgt met Android. Je hebt alleen apps die je niet tracken en die op F-Droid staan. Heel fijn voor alle essentiele dingen, maar toch een mindering in keuze. Met DuckDuckGo en Orbot kun je echter alsnog overal op het web terecht zonder enige privacy in te leveren en als je echt iets nodig hebt als Netflix of iets anders kun je toch nog alles verkrijgen via de Aurora Store. De accountbased apps zijn toch gelinkt aan je gegevens dus daar doe ik dan niet zo moeilijk over. Dankzij de Insular islands is het naast de kennis dat geen onbetrouwbare apps in de achtergrond alsnog aan kunnen zijn, heel fijn om gewoon al je werk apps ook uit te kunnen zetten als je klaar bent met werk. Heel Feng Shui. Geen constante berichtjes en je hebt je macht over je eigen telefoon terug. Ook de gestures (swipen ipv home button) waren in het begin even wennen, maar nu is het zo natuurlijk dat ik het zelfs uit automatische bij andere devices doe waar dat niet eens hoort.

Maar wat toch het allerbeste hieraan is dat je gewoon je microfoon en camera access aan en uit kunt zetten wanneer je dat wil. Echt heel gek dat dit niet standaard is voor elke telefoon, wat ook meteen genoeg zegt.

Het enige wat soms is is dat de Orbot soms wat trager kan zijn als de services overloaded zijn, maar als je je streamings gewoon zonder vpn doet (is toch account based en ze hebben je creditcard) is alles prima te doen.

Dit is echt dé manier om te ontgooglen en toch nog alle functionaliteit van een smartphone te behouden. Ik raad iedereen aan de stap te zetten naar de privacy telefoon. Dit is in mijn ogen de toekomst: alles open source en recht op je privacy.

Avatar for Claire
Claire

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je uitgebreide review Claire!

Zeer goede service !

12 januari, 2022

Mijn ervaring is buitengewoon positief.

Er ging iets mis met de aflevering van mijn telefoon, ik had niets ontvangen.

Dit heb ik gemeld.

Er werd direct actie ondernomen.

Nadat alles uitgezocht en gecontroleerd was heb ik nogmaals een telefoon toegestuurd gekregen. Deze levering kwam wel netjes aan.

Wat een fantastische service !!!

Nogmaals bedankt.

Avatar for Jan
Jan

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen, dankje!

Enthousiasme alom!!

12 januari, 2022

Los van zoveel mogelijk inmenging, corruptie, macht en autoriteit…

Hoe leuk is het om je eigen gegevens daadwerkelijk ‘eigen’ te houden.Voor alle ‘grote’ systemen, is wel een alternatief.

Wat n verademing! Dit Android-privacy-gebeuren is precies wat we nodig hebben!!!!

Avatar for Chetan
Chetan

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Chetan dankje!

Geniaal

10 januari, 2022

Deze telefoon is een stuk lichter in gewicht dan ik gewend ben en dat is uitstekend. Het veiliger besturingssysteem is al voorbereid, dat voor mij ideal was. Had wel moeite wegwijs te worden in het gebruik, maar digitale uitleg en door gebruik is dit verbeterd.

Al mijn Gmail account heb ik gewijzigd in tutanota en proton. Als ik veiligheid wil, dan gelijk doorvoeren in andere apps.

Ik heb het gevoel een stap voor te zijn op de komende digitalisering van voor mij ongewenste handelingen.

Avatar for Veronica Siebenga
Veronica Siebenga

Antwoord van proprivacy.io

Leuk Veronica dank voor je review!

Prima telefoon

8 januari, 2022

Was voor mij ook spannend om de telefoon te kopen maar ben daar wel hartstikke blij mee! Ik ben nu bezig met het naar eigen smaak verder indelen van de telefoon. Dit is niet altijd even gemakkelijk voor een digibeet als ik maar gelukkig kan ik al mijn vragen stellen en worden ze ook goed en altijd beantwoord. Ook de instructie videos vind ik erg handig en informatief! Het voelt gewoon goed om mijn nieuwe privacy vriendelijke online identiteit op te bouwen en big tech privacy schenders een dikke middelvinger te geven, geen dag te vroeg. Ga vooral zo door!

Avatar for Hessel
Hessel

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen, lekker bezig Hessel!

Overstap van iPhone SE

2 januari, 2022

Door de jarenlange gebruikerservaring met Apple producten is het instellen van deze telefoon wel een klus geweest. Aangezien veel data handmatig moet worden overgezet, bleek een leercurve van zo’n 2 dagen wel nodig. Soms is het uitwisselen van beeldmateriaal nog wat lastig tussen het werk- en privé account. Maar ik ben super tevreden met dit toestel, de instructie video was helder. Hier en daar is het soms nog puzzelen met diverse applicaties en instellingen, maar als gebruiker bepaal jij nu wanneer je jouw data afschermt of kortstondig openzet. De tijd is in ieder geval rijp voor afscherming van je privacy en dat kan alleen maar door dit soort initiatieven.

Avatar for Jeroen Janssen
Jeroen Janssen

Antwoord van proprivacy.io

Ha Jeroen, goed om te horen!

Fijne telefoon en goede begeleidende video's om te kunnen beginnen.

7 december, 2021

In eerste instantie een beetje huiverig maar toch de sprong in het diepe gewaagd. De telefoon werkt goed. De gescheiden omgevingen prive – werk is even wennen maar heel slim. Hopelijk werkt Orbot in de toekomst tegelijkertijd voor beide omgevingen, zonder te hoeven aan- en uitzetten. En Aurora heeft nogal eens moeite met verbinding maken.

De begeleidende video’s om te beginnen zijn echt heel fijn! Een echt minpunt vind ik het ontbreken van een lijst voor vervangende (privacy-vriendelijke) apps bij de aankoop. Vind ik persoonlijk een stukje service dat bij de aanschaf van de telefoon inbegrepen mocht zijn. Verder heel blij met de telefoon.

Avatar for Roos
Roos

Antwoord van proprivacy.io

Hi Roos, goed om te horen dat je tevreden bent! De lijst met vervangende apps vind je in ons Privacy Platform. We nemen even contact met je op.

Goed product en goede service

7 december, 2021

Een eerste instantie was ik een beetje huiverig om te bestellen bij Android Privacy. Het was me allemaal een beetje onbekend, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan en daar heb ik geen spijt van!

De Snowden Smartphone werkt goed en werd zelfs met een klein kadootje geleverd. Alle belangrijke apps die via Google Play te verkrijgen zijn, werken ook gewoon op GrapheneOS en verklaarbaar via de Aurora Store. Voor een aantal andere apps zoals google maps of agenda zijn open source alternatieven beschikbaar. Op android-provacy.com videos met uitleg en alternatieve apps die worden aangeraden. Omdat bij het gebruik van GrapheneOS niet echt een handleiding zit, heb ik heeel veel vragen gemaild en gelukkig krijg je altijd en snel antwoord. Ook de service is top, want mijn adapter was stuk en dit werd ook snel gefixt.

Avatar for V
V

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen dat je tevreden bent met de telefoon en onze service!

nog geen ervaring

21 februari, 2024

ik moet eerlijk zijn en toegeven dat mij Proprivacy telefoon nog steeds ingepakt ligt. ik ben echt een complete digibeet. had hiervoor enkel een klein nokia. ken dus niet de voordelen van de smartphone…

ik weet echt niet eens hoe ik hem kan aanzetten, weet niet of en hoe op te laden enz en zou graag eens een afspraak maken met iemand van jullie, maar met mijn 75 j ben ik niet meer zo happy om helemaal naar Nederland te komen.

en omdat ik ook ziek geweest ben , ben ik er nog niet toe gekomen om een of ander filmpje te bekijken.

maar teveel termen /woorden begrijp ik zelfs niet, zoals bv in jullie laatste bericht wat is “randomization-ftie “of “een goede VPN-dienst draaien” zoveel termen die ik echt niet begrijp, terwijl ik echt niet dom ben, enkel niet mee met deze evolutie.een goede persoonlijke hulp zou welkom zijn, imel

Avatar for imel de boeck
imel de boeck

technisch

6 februari, 2024

Om eerlijk te zijn, mijn mooie Snowden ligt nog in zijn doosje, ik gebruik nog altijd een gewone gsm, omdat ik geen kennis heb van technische zaken en bang ben iets verkeerd te doen. Moest de gelegenheid bestaan om eens samen te komen met gelijkgestemden zou ik daarop ingaan. Ik heb in elk geval een groot vertrouwen in jullie uitgebreide kennis en ben dankbaar voor jullie sociale bewogenheid .

Suzanne

Avatar for Suzanne
Suzanne

Fijn om "ballast" kwijt te zijn.

10 juli, 2023

Snowden telefoon werkt goed.

Doet wat moet en belangrijk is.

Het heeft mij geholpen om geen overbodige Apps meer te installeren.

Zeer nuttig.

Avatar for J. de Ruiter
J. de Ruiter

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen. bedankt voor je review!

Even wennen, maar top

23 augustus, 2022

Ik ben ICT-er dus het was voor mij niet echt moeilijk om deze telefoon in gebruik te nemen. De video’s van Wesley zijn voor mij erg duidelijk. Het was alleen wel even wennen dat zaken net even anders werken dan op een Samsung. Zo heb je met een Samsung in internet een back button in internet. Op deze telefoon moet je swipen om terug te gaan. Duurde even voordat ik dat zag. Ik heb besloten WhatsApp er niet meer op te zetten. Ze moeten me maar appen met Signal.

Het aan- en uitzetten van de microfoon als je gaat bellen went snel. Ik moet alleen omsand nog uitvogelen, want heb er nog niet echt routes mee kunnen plannen (maar hier zijn twee video’s over gemaakt dor Wesley heb ik gezien).

Avatar for Ron
Ron

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je review Ron!

Pixel 4a review

1 juli, 2022

Heerlijke telefoon die zolang je geen internet gebruikt. Ik moet echter heel vaak Orbot uitzetten om bij sites te kunnen komen (en dan vergeet je Orbot weer aan te zetten). Hiernaast blijkt de ene zoekmachine om een of andere reden beter te werken dan de ander (bijv. DuckDuckGo beter dan Ecosia).Maar Duck Duck Go censureert weer. .Ook updates falen regelmatig en slagen pas als je Orbot uit zet. Sommige apps (die ik op Island houd) hebben persé Google play nodig (zoals ParkMobile). Dat is heel jammer want ik ben het met jullie eens dat je Google zoveel mogelijk moet vermijden. Is er hier overigens een oplossing voor?

Avatar for Jan Willem
Jan Willem

Antwoord van proprivacy.io

Beste Jan-Willem. Deze problemen kan je oplossen, we helpen je graag verder via de mail!

Heb geduld

30 juni, 2022

Geduld is een schone zaak bij het instellen van deze telefoon. Ik moest leren mijn weg te vinden. In veel opzichten werkt het besturingsysteem hetzelfde als elk ander besturingssysteem. De verschillen zitten m vooral in het gebruik van het TOR netwerk en de Prive/Werk omgeving. Hier is ook en filmpje van, waarin de structuur van de telefoon uitgelegd wordt, maar dat filmpje werkte niet zo lekker op mijn Iphone, waardoor het voor mijn lastig te volgen was. Uiteindelijk met wat hulp van een internetbrowser is het me inmiddels gelukt de telefoon zo in te stellen dat ik m gebruiken kan.

En het voelt goed! Zo blij weer controle over mijn data te hebben. De volgende stap: het gebruik van privacy schendende apps in mijn werkomgeving afbouwen en langzaamaan vervangen door privacy vriendelijke alternatieven die in mijn prive omgeving kunnen staan.

Avatar for Maurice
Maurice

Antwoord van proprivacy.io

Leuk Maurice, dank voor je review!

Een toestel wat iedereen nodig heeft.

30 juni, 2022

Ik heb deze telefoon aangeschaft met het zicht op de toekomst.

Controle van wat wij doen zal in mijn ogen verschrikkelijk worden.

Daarom is dit toestel onmisbaar.

Dank aan de makers.

Avatar for Paul
Paul

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je review Paul!

Service met een hoofdletter S

22 juni, 2022

Helaas bleek de telefoon die ik ontving een mankement te hebben. Daar kwam ik pas na een tijdje achter.

Geen probleem. De telefoon werd ingenomen en ik kreeg per omgaande een nieuwe.

Gelukkig zijn er ook nog steeds organisaties die zaken doen vanuit vertrouwen.

Top !!!!!

Avatar for Karen Bijland
Karen Bijland

Antwoord van proprivacy.io

Leuk om te horen Karen, dankjewel!

Blij met telefoon! Maar het ging met horten en stoten

5 juni, 2022

Ik heb de telefoon nu een paar maanden. Ben er inmiddels ontzettend blij mee. In het begin was het echt wel wennen. Vooral mail, agenda (voor werk) was een ding! Whatsapp ging ook niet zonder horten en stoten. Belangrijkste voor mij is toch dat de telefoon goed werkt. Ondersteuning was goed, reactie snelheid kan wel stukje sneller. Al met al zou ik geen andere telefoon meer willen.

Avatar for Kersten
Kersten

Snowden mobiel

5 juni, 2022

Ik ben blij met mijn nieuwe mobiel, moet wel wennen. Het duurde even voordat ik door had hoe het werkte en ben er nog niet helemaal uit. Maar het begin is er.

Avatar for Sammy
Sammy

makkelijk overstappen

19 mei, 2022

De overstap verliepsoepel, een hoop apps gebruikte ik nog nauwelijks en ik vond voor de meeste een alternatief. Sommige via de alternatieve store Aurora. Een goed alternatief voor Google Maps en Buienradar ontbreekt nog helaas…

Verder heel tevreden en een veilig gevoel.

Avatar for FFW Kouwenberg
FFW Kouwenberg

Antwoord van proprivacy.io

Bedankt voor je review FFW Kouwenberg! Heb je de vervanger voor Google Maps op het Privacy Platform al gezien? Verwacht hier snel een video over.

Privacy telefoon

13 mei, 2022

Ik ben erg blij met deze telefoon, in combinatie met de info die op de community te vinden is. Een awareness van privacy risico’s waar je op ieder moment en overal aan bloot word gesteld

Avatar for Jort Ronde
Jort Ronde

Antwoord van proprivacy.io

Leuk dankje Jort!

Prima

21 februari, 2022

Het bevalt prima

Avatar for H. van Baaren
H. van Baaren

Antwoord van proprivacy.io

Mooi H.! Dank voor je review.

Weg met spionnen

9 februari, 2022

Ik ben nog niet overal uit. De vingerafdruk heb ik al een paar keer ingevoerd, maar hij weigert hem te herkennen als hij nodig is. Mijn schermopnames of gedownloade afbeeldingen zijn meestal spoorloos verdwenen… Fijn dat F-Droid veel apps levert die open source zijn. Bij het installeren van apps is het wel uitkijken of ze niet samenwerken met Google Play, want dan doen ze het niet. Mijn Osmand routeplanner doet het zonder stem, want hij kan de weg naar de spraakmachine niet vinden. Kortom, nog een beetje behelpen. Ik moet mijn vragen nog eens aan de leverancier stellen, wellicht helpt hij me uit de sores. Verder werkt alles ptima. Oh ja, en bij Nextcloud krijg je meteen gratis een Ofice-programma, dus je hebt niets meer van doen met Google en Microschoft.

Avatar for Paul van Isselt
Paul van Isselt

Antwoord van proprivacy.io

Microschoft Windhoos, haha. Dank voor je leuke review Paul!

Even wennen

9 februari, 2022

Het was in het begin even wennen als je iPhones en Samsungs gewend bent. Maar al snel slaat de gewenning toe en weet je niet beter. Grappige bijkomstigheid is dat ik sinds telefoon heb ook helemaal klaar ben met FB en Insta. WA is nog even lastig om afscheid van te nemen omdat al mijn klanten dit frequent gebruiken

Avatar for Stephan Fehres
Stephan Fehres

Antwoord van proprivacy.io

Geweldig dank voor de review Stephan!

Van iOS naar Graphene

13 januari, 2022

Na het bekijken van de privacy tutorials, gebruiken en wennen aan de Graphene interface ben ik tot de conclusie gekomen dat het perfect werkt. Het heeft wat moeite gekost om alle applicaties draaiend te krijgen en metname bank applicaties. Uiteindelijk is dit gelukt door Google Play Store te installeren via de Sandbox methode. Dit was een werkbare oplossing maar nog niet erg gebruikersvriendelijk omdat er gewisseld moest worden van gebruiker. Na advies van Wesley is het gelukt om Google Play Store te installeren in het werkprofiel van de hoofdgebruiker, de truuk hierin is om de bestanden te downloaden via de browser in het werkprofiel en vanuit daar de installatie te starten. Een eerdere poging om Google Play Store te installeren bij de hoofdgebruiker en daarna te verplaatsen via Insular werkte niet. Nu werkt alles inclusief Google Camera.

Avatar for 123
123

Antwoord van proprivacy.io

Dank voor je leuke review 123!

Beoordeling Snowden Smartphone

10 januari, 2022

Ik moet nog steeds wennen aan deze smartphone want ik gebruikte altijd de apple iphone maar ik hoop wat betreft de privacy en veiligheid dat deze mij kan geven. De uitleg video geeft mij het handvat om meer dingen te leren.

Avatar for Will
Will

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen Will dankje!

Overstap

8 januari, 2022

Dit was een goed keus. Ben nu nog bezig om het toestel mij eigen te maken. En voor vragen is er altijd een antwoord.

Avatar for Henk
Henk

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen Henk!

pixel 3a

30 december, 2021

na hulp bijna alles geïnstalleerd.

telefoon werkt nu naar behoren.

Avatar for KJ van Wendel
KJ van Wendel

Antwoord van proprivacy.io

Mooi, dank voor je review!

Tevreden over telefoon

13 december, 2021

Ik ben blij met mijn telefoon omdat ik me nu veiliger voel. De geluidskwaliteit is goed en de kwaliteit van de foto’s ook

Avatar for Sigrid de Cock
Sigrid de Cock

Antwoord van proprivacy.io

Goed om te horen, bedankt!